Zahid seru sokong Adenan

SAMARAHAN: Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi menyeru rakyat Sarawak untuk memberi sokongan padu kepada Barisan Nasional (BN), dan seterusnya memberi tempoh lima tahun lagi kepada Ketua Menteri, Datuk Patinggi Tan Sri Adenan Satem untuk memerintah Sarawak.

“Rakyat Sarawak amat bertuah kerana mempunyai seorang Ketua Menteri seperti Tok Nan. Oleh itu, anda perlu terus menyokong pasukan Tok Nan dan mengundi calon-calon BN, “katanya ketika merasmikan Program Senada Sejiwa di Dewan Suarah dekat sini..

Zahid berkata, beliau akan menunjukkan sokongan beliau terhadap calon BN dengan berada di Sarawak dari hari penamaan calon Pilihanraya Negeri, 25 April ini.

“Ini adalah untuk membantu terutamanya kepada kerajaan negeri untuk memastikan bahawa Adenan Satem akan mempunyai lima tahun lagi untuk memerintah Sarawak.”

Zahid yang juga Timbalan Pengerusi BN berkata, Adenan yang telah melaksanakan 53 prinsip dan polisi sepanjang tempoh dua tahun percaya Ketua Menteri boleh membuat dasar yang lebih baik berlaku dalam tempoh lima tahun akan datang.

“Daripada apa yang saya lihat, Sarawak mempunyai lebih banyak untuk mendapatkan dengan mengekalkan Adenan sebagai ketua menteri. Dia tidak membuat janji-janji kosong tetapi telah membuat 53 projek yang menguntungkan rakyat.

“Dia patut mendapat sokongan dari anda semua. Saya memberi jaminan bahawa semua permintaan kepada Kerajaan Persekutuan akan dipertimbangkan. ” – e-Samarahan

Tinggalkan komen anda